BEL 06 512 44 882 of 015 257 57 11

Een unieke ervaring in je leven. Je kunt haast niet wachten tot het kindje geboren is. Je leest over zwangerschap, je voelt je zwanger, en nu is er dan de mogelijkheid om je kindje zoals nooit tevoren te zien.

 

De FRV echo

Het allernieuwste op echogebied! De echotechniek gaat wederom een stapje verder. Deze Feto realistic View (FRV) of HD live echo laat een beeld zien dat veel levensechter is. Het  lijkt nu net alsof je met een echte camera naar je kindje kijkt. Het meest realistische echobeeld van dit moment. Een fantastische ervaring om op deze manier naar je eigen kindje te kijken.

 

De 3D/4D echo

Bij een 3D echo zie het kindje zoals het er in het echt uit ziet. Je ziet dus de buitenkant en niet zoals bij 2D de binnenkant van het lichaampje. Deze echo laat je dus een veel realistischer beeld zien van de baby. 4D betekend eigenlijk dat het bewegende 3D beelden zijn. De 4e dimensie is dan eigenlijk de tijd waardoor je het kindje kunt zien bewegen. Je ziet dan bijvoorbeeld hoe het slokjes vruchtwater dringt en hoe het lacht. Om een mooie 3/4D echo te maken moet de echoscopiste eerst even in 2D het kindje op de juiste manier in beeld krijgen, dus bv. het gezichtje voor de ‘camera’ om vervolgens naar de kleuren 3/4D over te schakelen. Dit gebeurt regelmatig om elke keer de juiste positie van het kindje het best in beeld te brengen.

 

De 2D echo

Het meest bekend echobeeld is de 2D echo. Deze zwart/wit echo wordt ook in het ziekenhuis of bij de verloskundige gebruikt en laat zien hoe je kindje ligt, groeit en beweegt. De mooiste periode om een 2D echo te maken is tussen de 12 en 22 weken. Je kindje past nog mooi in een beeld en heeft voldoende ruimte om te bewegen, wat de beelden extra leuk maakt, om naar te kijken. Je kunt ook al heel vroeg in de zwangerschap een echo maken om bijvoorbeeld vanaf 6-7 weken naar het hartje te luisteren. Vanaf 15 weken is dan ook duidelijk het geslacht zichtbaar. Gedurende de hele zwangerschap kun je wel een 2D echo laten maken, zelf als je al bijna uitgerekend bent.

 

De beste tijd voor een echo

 

Termijn echo

Een termijn bepaling vindt plaats vanaf 6 weken zwangerschap. Je kunt dan de foetus meten van hoofd naar stuit en dit geeft een exacte bepaling van de zwangerschapsduur. Vanaf 6 weken kun je ook een kloppend harte zien en kunnen wij dit ook laten horen. Een geweldig moment voor de aanstaande ouders.

 

Vroege echo tot 14 weken

Tot deze periode is je kindje nog compleet van tot tot teen in beeld te krijgen. Het beweegt nu ook volop terwijl jezelf er nog helemaal niets van voelt. Het kindje is al helemaal compleet en alles is goed herkenbaar tot aan de kleine teentjes. Je kunt ook al zien dat het drinkt en zuigt aan zin handjes.

 

Geslachtsbepaling

Vanaf 15 weken kunnen wij indien de ouders dit wensen een kijkje nemen naar het geslacht. Soms is het zelfs eerder mogelijk maar dan ben je veel meer afhankelijk van hoe het kindje ligt. Theoretisch zou je het al vanaf 12  weken kunnen zien maar je  moet tijdens de echo er wel bij kunnen komen. Sommige kindje liggen heerlijk hoog in beeld en kunnen wij makkelijk alles zien. Maar sommige rollen zich onder in het bekken van Mama op en dan is het helaas onmogelijk om een goed beeld van het geslacht te krijgen. Vanaf 15 weken is het zo dat indien wij het geslacht niet kunnen bepalen je gratis nog eens terug mag komen.

 

3D en 4D echo

De keuze voor welke periode voor deze echo kiest is nogal persoonlijk. Wil je veel van het kindje in een beeld krijgen kom dan wat eerder. Vanaf 20 weken krijgt het kindje steeds meer babyvet en worden de wangetjes wat voller. Rond 23 – 27 weken is een periode die wij vaak aanbevelen. Je kunt dan al mooi naar het gezicht kijken en waarschijnlijk zie je dan ook op wie de baby gaat lijken. Verder in de zwangerschap kan ook maar je bent dan steeds meer afhankelijk van de ruimte voor het gezicht. Als de placenta aan de buikzijde ligt zou het zomaar kunnen zijn dan je nog maar weinig ziet omdat veel kindje het lekker vinden om zich erin te verstoppen.

 

Feto Realistic View echo

Voor deze echo geldt eigenlijk hetzelfde als voor een 3D echo. Wil je graag veel beweging zien en nog veel van het kindje in beeld kom dan wat eerder en wil je echt meer zien op wie de baby gaat lijken kom dan wat later in de zwangerschap.

 

De kwaliteit van de echo's

Voor de kwaliteit van alle echo onderzoeken en afbeeldingen zijn de volgende punten zeer van belang:

De ligging van je kind

De ligging van je placenta

Hoeveelheid vruchtwater

Je eigen lichaamsbouw

Deze factoren zijn helaas door ons niet te beïnvloeden!

 

BabyVision

Kleveringweg 33

2616 LZ Delft

T 015 257 57 11